Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Sådan arbejder vi

Sådan arbejder vi

Børnehuset Cirkeline er inddelt i tre grupper. Grupperne er fordelt på en vuggestuegruppe: Musehullet og to børnehavegrupper: Rævehulen og Fuglereden.

Vi arbejder med små børnefællesskaber, hvor børnene kan være opdelt på mange forskellige måder. Børnene får her mulighed for at erfare sig selv i forskellige positioner i fællesskaberne.

 

Leg

Legen har værdi i sig selv og skal være en gennemgående del af vores hverdag. Vi deltager i børnenes lege ved at vi går foran, ved siden af og bagved deres lege. Vi går foran, når vi hjælper børnene i gang med leg og kommer med idéer til legen. Vi går ved siden af børnenes lege ved, at vi tilføjer nye perspektiver ind i børnenes lege. Vi går bagved børnenes lege, når vi observerer deres lege og får kendskab til hvordan de leger. 

Vi justerer os alt efter hvad der er brug for i børnenes lege. Vi har respekt for børnenes lege og lader deres lege forløbe med et minimum af afbrydelser.

 

Selvhjulpenhed og selvværd

Selvhjulpenhed giver selvværd. Vi lærer børnene at mestre deres verden, ved at støtte dem i, at de gør, de ting de kan selv. De øver sig i at være selvhjulpen i garderoben, ved selv at mestre at tage tøj på. De øver sig i at være selvhjulpen ved toiletbesøg, når de spiser, løser konflikter og så videre. Vi hjælper og guider, når der er behov for det.

 

Sprog

Kommunikation og sprog er en stor del af vores hverdag i børnehuset og foregår hele dagen. Både verbalt og nonverbalt.

Vi understøtter barnets sprog visuelt f.eks. billeder, ord/tekst, tal mv. som hænger rundt omkring i børnehuset. 

Vi bruger f.eks. bøger, lydbøger, eventyr, snak om dagligdagen/oplevelser, musik og sang, lege, rim og remser, dialogisk læsning, planlagte sproggrupper, tegne, symboler, bogstaver, tal, ture ud af huset, rollelege mm.

 

Anerkendende tilgang

Vi arbejder ud fra en ressourceorienteret tilgang (ICDP) i vores daglige arbejde. Vi har fokus på barnets dannelse og robusthed, ved at vi har kendskab til barnets nærmeste udviklingszone og justerer os for at barnet har mulighed for at udvikle sig. Vi ser bagom barnet og barnets adfærd ud fra ressourceorienteret tilgang (ICDP).

 

Opsporingsmodellen

En central metode i Opsporingsmodellen er de systematiske trivselsevalueringer af alle børn i alderen 0-6 år. Trivselsevalueringerne skal hjælpe os med at opdage børns eventuelle manglende trivsel på et tidligt tidspunkt i problemudviklingen. 

Vi trivselsevaluerer børn i aldersgruppen 0-3 år 2 gange om året. 

Vi trivselsevaluerer børn i aldersgruppen 3-6 år 1 gang om året. 

 

Samarbejde med forældre om trivselsevalueringer 

Samarbejdet med forældrene er afgørende i forhold til barnets trivsel. Det er forældrene der kender barnet bedst. Forældrene orienteres om, at der gennemføres trivselsevalueringer og inddrages hvis evalueringen giver anledning til øget opmærksomhed eller bekymring i forhold til barnets trivsel. 

 

Forældreportalen 

I Aalborg Kommune bruger vi Rambølls Forældreportal. Forældreportalen er en digital portal, som samler de oplysninger, der er behov for i dialogen om dit barns trivsel. Vi bruger Forældreportalen i forbindelse med trivselsevalueringer og sprogvurderinger. 

For yderligere informationer om Opsporingsmodellen henvises der til Aalborg Kommunes hjemmeside